19 dzień - Miseczka z mango i sałatka z ogórków kiszonych

Miseczka z chia i mango: 

(na 1 porcję potrzebne bedzie)

3 łyżki chia
1 szkl. świeżego soku jabłkowego
1 banan
1/2 mango
cynamon
 
Chia namoczyć w soku jabłkowym (ja użyłam świeżego, tzw. jednodniowego) na minimum 2 godziny. Dodać 1/2 mango pokrojone w kostke oraz banana pokrojonego w plasterki. Opruszyć cynamonem. Gotowe. Mojej małej Zosi bardzo smakowało. Polecam dla dzieci :D
 
Koktajl:
jarmuż
2 banany
1 1/2 jabłka
2 daktyle
 
To był trochę mniejszy koktajl, dodałam jeszcze wody do miksowania.
 
Sos koperkowy*:
1 ogórek
1 ząbek czosnku
1/4 szkl. nerkowców
1/4 szkl. słonecznika
2/3 szkl. koperku
szczypta soli
Wszystkie składniki oprócz koperku zblendowałam do gładkości. Nastepnie delikatnie wmieszałam koperek.
 
Sałatka:
5 ogórków kiszonych
2 jabłka
łyżka posiekanego szczypioru
1/3 sosu koperkowego.

Ogórki i jabłka rozdrobnić, wymieszać z sosem, posypać szczypiorem. To danie Zosi (2 lata) również smakowało.
 
*jeśli chcecie przechowywać w lodówce parę dni sos, to można dodać łyżeczkę octu jabłkowego
 
Zobaczcie film o tym dniu.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem