Cudownie kremowe mleko migdałowo kokosowe

Mam dla Was przepyszne i wyjątkowe mleko :) To mleko jest definitywnie moim numerem jeden wśród mlek roślinnych. Jest kremowe, super zdrowe i deliktanie słodkie.

Dzień wcześniej trzeba namoczyć migdały, a więc upewnij się, że zalejesz na noc wodą szklanke migdałów. To jest niezbędny krok nawet jak masz bardzo mocny blender. Dla mnie to mleko jest najlepsze. Ty też spróbujesz?

 

Składniki:

Woda z 1 i 1/2 świeżego kokosa

1 szkl. migdałów (namoczyć na noc)

ziarenka z połowy wanilii

 

Po co najmniej 8 godzinach namaczania migdały odcedzić i dokładnie obrać ze skórek. Włożyć do kielicha blendera.Dodać wodę kokosową i ziarenka z wanilii. Dokładnie zmiksować, ąz konsystencja będzie kremowa. Na koniec przecedzić przez gęste sitko i gotowe. Doskonale nawadniające, niezwykle zdrowe i kremowe mleko migdałowo kokosowe jest gotowe.

 

Chcesz zobaczyć mój film o tym przepisie i o świeżym kokosie?

 

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem