
Rano zjadłam trochę arbuza. Później przygotowałam tortille.
Następnie wypiłam koktajl
Koktajl:
100g jarmużu
2 banany
3 jabłka
Tortille:
Tortille:
1 szkl. kukurydzy
1 szkl. pomidorów
1/2 szkl. cebuli
1/4 szkl. świeżo
mielonychnasion lnu
mielonychnasion lnu
Wszystko zmiksowałam. Uformowałam 3 cienkie placki i odwadniałam w piekarniku z termoobiegiem ustawionym prawie na minimum jakąś połowę dnia. (Czyli dobrze jest tortille przygotować rano, żeby na wieczór były gotowe. Czas osuszania zależy od temperatury, wilgotności, piekarnika lub odwadniacza. Mój piekarnik włączony na minimum ma temp. ok 30 st., więc mogłam jeszcze odrobinkę go podkręcić do 40 st.)
Sos „serowy”
Sos „serowy”
1/2 szkl. namoczonych nerkowców
1/2 szkl. namoczonego słonecznika
1/3 szkl. drożdży nieaktywnych
(płatki drożdżowe)
(płatki drożdżowe)
mały ząbek czosnku
sok z 1/2 cytryny
czubata łyżeczka miso
Salsa
1/2 szkl. wody wg potrzeb do miksowania
Zmiksować do gładkości
Salsa
2 pomidory
1 awokado
łyżeczka suszonej kolendry
2 łyżki posiekanej cebuli
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz
„Mięso” orzechowe
1 awokado
łyżeczka suszonej kolendry
2 łyżki posiekanej cebuli
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz
„Mięso” orzechowe
1/2 szkl. orzechów włoskich
1/2 szkl. dowolnych nasion lub orzechów
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
kumin do smaku
sól
1/2 szkl. dowolnych nasion lub orzechów
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
kumin do smaku
sól
W malakserze z ostrzem w kształcie S miksuj pulsacyjnie kilka razy, aż do posikania orzechów i nasion.
Poniżej film z dnia 14 Surowego Wyzwania
Poniżej screeny z kalkulatora żywieniowego:

