
Mam dla Was przepyszne i wyjątkowe mleko :) To mleko jest definitywnie moim numerem jeden wśród mlek roślinnych. Jest kremowe, super zdrowe i deliktanie słodkie.
Dzień wcześniej trzeba namoczyć migdały, a więc upewnij się, że zalejesz na noc wodą szklanke migdałów. To jest niezbędny krok nawet jak masz bardzo mocny blender. Dla mnie to mleko jest najlepsze. Ty też spróbujesz?
Składniki:
Woda z 1 i 1/2 świeżego kokosa
1 szkl. migdałów (namoczyć na noc)
ziarenka z połowy wanilii
Po co najmniej 8 godzinach namaczania migdały odcedzić i dokładnie obrać ze skórek. Włożyć do kielicha blendera.Dodać wodę kokosową i ziarenka z wanilii. Dokładnie zmiksować, ąz konsystencja będzie kremowa. Na koniec przecedzić przez gęste sitko i gotowe. Doskonale nawadniające, niezwykle zdrowe i kremowe mleko migdałowo kokosowe jest gotowe.
Chcesz zobaczyć mój film o tym przepisie i o świeżym kokosie?