

Dietetyczna Pascha z Naturhouse
Dla tych, którzy dbają o figurę, ale surowa dieta to zbyt dużo, polecam zdecydowanie lżejszą wersję paschy wielkanocnej.

Składniki:
0,5 kg białego sera,
3 żółtka,
zapach waniliowy,
starta skórka z cytryny,
1/2 szkl. cukru pudru,
2 łyżki posiekanych migdałów,
rozmrożone wiśnie,
3 łyżki miodu,
2łyżki rodzynek.
3 żółtka,
zapach waniliowy,
starta skórka z cytryny,
1/2 szkl. cukru pudru,
2 łyżki posiekanych migdałów,
rozmrożone wiśnie,
3 łyżki miodu,
2łyżki rodzynek.
Przygotowanie:
Ser zmielić maszynką 3 razy, (ja zblendowałam w blenderze ser z mokrymi składnikami, następnie postępowałam wg. instrukcji), dodać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie. Salaterkę wyłożyć czystą lnianą lub bawełnianą ściereczką i przełożyć na nią paschę. Wstawić do lodówki na około 8 - 10 godzin. Wyjąć z lodówki bezpośrednio przed podaniem i przełożyć na paterę, odwracając.
Przepis pochodzi ze strony:
https://naturhouse-polska.pl/wielkanoc-lekka-i-zdrowa-to-mozliwe-1837457/