
Z każdego dnia Surowego Wyzwania nagrałam film z przepisami i nie tylko z tego dnia ;) Dodatkowo wiekszość przepisów z poszczególnych dni spisałam w Menu Blog, linki znajdują się też na tej stronie w kolumnie po prawej.
Dzień pierwszy naszego Surowego Wyzwania zaczęłam od dużej ilości wody, a gdy zgłodniałam przygotwałam sobie:
Truskawkowy zielony koktajl
2 garście mrożonych truskawek
dużo jarmużu (najlepiej tyle ile dasz radę wypić w zielonym koktajlu ;)
2 banany
3 słodko kwaśne jabłka
woda
opcjonalnie daktyle
Wszystko dokładnie zmiksować.
Na przekąskę zjadłam kilka bananów
Na popołudnie przygotowałam sobie sałatkę – bardzo prosta, ale z przepysznym sosem :)
Do misku sałat i dodatkowo małej główki sałaty rzymskiej dodałam pomidora. Całość polałam sosem:
Na przekąskę zjadłam kilka bananów
Na popołudnie przygotowałam sobie sałatkę – bardzo prosta, ale z przepysznym sosem :)
Do misku sałat i dodatkowo małej główki sałaty rzymskiej dodałam pomidora. Całość polałam sosem:
Przepyszny sos z ogórka, nerkowców i czosnku:
1/2 szkl. namoczonych na 4 godz. nerkowców
1/2 szkl. namoczonych na 4 godz. nerkowców
3/4 szkl. pokrojonego ogórka
1 ząbek czosnku
1 plasterek cebuli
2 łyżeczki octu jabłkowego
Wszystko dokładnie zmiksować, polać sałatkę tuż przed podaniem.
Wieczorem pozwoliłam sobie na dwa małe cytrynowe batoniki z darmowego e-booka „11 Surowych Specjałów”, tym razem zrobiłam je z łuskanych ziaren słoneczka. Pycha!
Wieczorem pozwoliłam sobie na dwa małe cytrynowe batoniki z darmowego e-booka „11 Surowych Specjałów”, tym razem zrobiłam je z łuskanych ziaren słoneczka. Pycha!
Dodatkowo w ciągu dnia wypiłam ok. 900 ml soku z buraka, grejpfruta i jabłek. Wycisnęłam przy okazji drugi zielony na jutro.